Zona Socis

La Central

ATENÈU LA CENTRAL ó CENTRAL PERICAS

Un dels nous equipaments culturals de la ciutat de Vic, la Central, correspon a la històrica central tèrmica de producció elèctrica datada del 1928, obra de l'arquitecte Josep Maria Pericas, soci de l'empresa Pericas, Boixeda i Companyia; posteriorment, va passar a anomenar-se companyia d'Energia Elèctrica del Ter, S.A.
L'edifici de la central, és força singular dins l'obra de l'arquitecte Pericas, és innovador per les característiques més noucentistes enllaçades amb els nous corrents alemanys, en resulta un pont cap al racionalisme, corrent iniciada al país a partir de 1930.
La Central va ser rehabilitada i reformada per l'Estudi d'Arquitectura i Urbanisme Josep Maria Claperols Pericas, fill de Xavier Claperols. Aquesta rehabilitació va conservar l'obra en general, adherint-hi nous cossos necessaris per l'ús cultural.
Aquest nou equipament de Vic, inaugurat el passat 2007, acull la programació infantil i juvenil de Vic, fomentant la cultura popular catalana i la integració dels immigrants; també és la seu social d'entitats culturals comarcals: Omnium Cultural, Els Sagals d'Osona i La Penya Barcelonista Plana de Vic.

Informació de contacte

Penya Barcelonista Plana de Vic

938892885

657012404

plaça Vicenç Albert Ballester S/N, Ateneu la Central

08500 - VIC

info@pbplanavic.cat


Avís legal

Apartats destacats

Segueix-nos a les xarxes socials

Segueix-nos i comparteix el nostre contingut a través de les xarxes socials.